Alla inlägg den 23 juli 2009

Av Josefine - 23 juli 2009 21:42


Jag slog upp pessimism på wikipedia

Pessimism, från latinets pessimus (värst), betecknar en tro på att den upplevda världen är den värsta möjliga. Den beskriver en generell övertygelse att saker är dåliga, och tendenserar att bli värre; eller det ser till ondskans eventuella triumf över godheten; det är en antonym till optimism, den motsatta tron att saker generellt blir bättre istället för sämre.

En vanlig frågeställning illustrerar Optimism vs. Pessimism via frågan, betraktar man ett vattenglas, som till hälften är fyllt, som halvfullt eller halvtomt? Sedvanlig visdom förmodar att optimister svarar 'Halvfullt', och pessimister 'halvtomt' (förutsättande att fullt betraktas som bra, och tomt betraktas som dåligt).


Detta är för att jag nu har spenderat 5 dagar med någon som är så tråkigt negativ och pessimistisk. Och jag klarar det inte och kan verkligen inte förstå? Hur hur hur kan man tänka så? Jämt ? Hur kan man leva ett negativt liv? Jag försöker alltid att vara positiv. Jag är negativ ibland, klart det är väl alla. Men att vara det jämt? Nej usch.

Ovido - Quiz & Flashcards